Gojaznost

Gojaznost

Medicinski je dokazano da su najčešći uzroci gojaznosti:

  • nepravilna ishrana
  • zavisnost od hrane bogate ugljenim hidratimna

Gojaznost je oboljenje koje podrazumeva uvećanje masne mase tela u meri koja dovodi do narušavanja zdravalja i razvoja mnogobrojnih komplikacija kao što su šećerna bolest, povišen krvni oporitisak oboljenja kardiovaskularnog sistema, pojava kamena u žuči, oštećenje koštano-zglobnog sistema.

Metode lečenja gojaznosti :

LIPOLIZA - ubacivanje lipolitika se vrši u zone sa masnim naslagama gde se mikroinjekcije uvode u dublje slojeve u odnosu na mezoterapiju celulita. Lipoterapijom se razgrađuju masne ćelije i izbacuju iz organizma prirodnim putem. Tretrman se ponavlja na svakih 1-2 meseca i potrebno je 1 do 3 tretmana. Nakon ovog tretmana pacijent se normalno vraća svojim radnim aktivnostima.

AKUPUNKTURA - osnovna filozofska teza tradicionalne kineske medicine leži u tvrdnji da zdravlje rezultira iz pravilnog odnosa i sklada na relaciji jang-jin i normalnog neometanog kruženja "vitalne energije". Mnoge bolesti se leče regulacijom odnosa jang-jin i regulacijom toka "vitalne energije". To se postiže aplikacijom igala u odgovorajuće akupunkturne tačke na odgovarajućim kanalima.Kod lečenja gojaznosti akupunkturom koriste se tačke na telu i na ušnoj školjci – aurikuloakupunktura. Jedna kura lečenja podrazumeva 10 dolazka. Terapija pospešuje metabololizam, diurezu i deluje na smanjenje apetita.

Terapija podrazumeva korekciju metabolitičkog poremećaja ukoliko on postoji, dok se promene mogu odstraniti u zavisnosti od veličine ili hirurški ili radiotalasnom ekscizijom u lokalnoj anesteziji .