Mezoniti

LIFTING KOŽE MEZONITIMA

Prateći svetske trendove u estetskoj medicini, Poliklinika Nada Diva je u svoju ponudu uvrstila i novu metodu liftinga kože, terapiju MEZONITIMA. Ova metoda se smatra revolucionarnom jer se neoperativnim putem dobijaju rezultati ravni hiruškom liftingu čemu su ljudi oduvek težili.

Terapija dubokim oscilacijama

Šta su mezoniti ?

Mezoniti su posebno dizajnirana razgradiva vlakna koja se koriste dugi niz godina u operacijama srca i krvnih sudova, a sada su dobila primenu i u estetskoj medicini. Na potpuno prirodan način mezoniti zatežu opuštene delove kože putem obnavljanja sopstvenog kolagena.

3D COG LIFT NITI predstavljaju inovaciju u oblasti lifting niti. To su posebno nazubljene niti sa zupcima okrenutim u svim smerovima. Takve niti se višestruko zakače za tkivo i na taj način efikasno zatežu kožu. Ove nazubljene lift niti mogu se aplikovati na licu i vratu kao i na opuštenim delovima tela: zone nadlaktica, trbuha, unutrašnje strane butina i iznad kolena.

Postupak primene mezoniti

Niti se uvode u kožu pomoću igle. Na vrhu igle se nalaze mezoniti koje prilikom izvlačenja igle ostaju u koži. Unošenjem više brojnih igala pod kožu, u različitim pravcima pravi se mreža niti, oko kojih organizam stvara novi kolagen i tako i posle nestajanja tj. razgradnje ovih niti od strane organizma, ostaje prirodna armatura u koži od sopstvenog kolagena. Pošto se ove niti razgrađuju unutar 6 do 9 meseci, one ne izazivaju nikakve neželjene efekte niti alergije.

Proces uzimanja plazme obogaćene trombocitima

Kada se preporučuje tretman mezonitima ?

Osobe koje žele da zategnu kožu ili pojedine regije koje su izgubile tonus ali isto tako i kod osoba kod korekcija bora na čelu, ispred i iznad ušne školjke, oko očiju. Opuštena koža podvaljka, vrata, dekoltea kao i u predelu nadlaktica, unutrašnje strane butina, stomaka, kolena se posebno preporučuje za tretman mezonitima.

Proces uzimanja plazme obogaćene trombocitima

Efekti terapije mezonitima:

Efekti se vide odmah nakon tretmana, a potpuni efekat u naredna 2 do 3 meseca kada se formira i novi kolagen sa trajanjem do nekoliko godina.

Oporavak posle terapije mezonitima

Nakon tretmana oporavak i nije potreban. Osoba isti dan ili sutradan može da nastavi svoje aktivnosti.

Prednosti mezoniti :

Terapija mezonitima ostavlja odmah vidljivi i dugo prisutni rezultat, minimalno je invazivna metoda, brz oporavak, nema opasnosti od alergijskih reakcija, niti se u potpunosti razgrađuju, a može da se kombinuje sa drugim metodama.