MEZOTERAPIJA - LIPOLIZA

MEZOTERAPIJA - LIPOLIZA

Mezoterapija

je originalna medicinska tehnika koja podrazumeva uvođenje niskih doza preparata u kožu na određenu dubinu. Zavisno od izbora preparata koji se uvode u kožu mezoterapijom se može delovati na površni krvotok i limfotok, imuni sistem, regeneraciju tkiva i razgradnju masnih naslaga i celulita. Procedura se sprovodi injekcionim ubodima, koriste se male i tanke mezoterapijske iglice, a može se raditi ručno ili korišćenjem mezoterapijskog pištolja.

U poliklinici "Nada Diva" mezoterapija se koristi za anti-age tretmane, odnosno podmlađivanje kože lica vrata i dekoltea ,kao i za tretiranje celulita i lokalizovanih masnih naslaga (lipoliza).

Za anti-age proceduru u mezoterapiji postoji veliki izbor preparata: lekovi koji deluju na mikrocirkulaciju kože, preparati iz grupe regeneranata (hijaluronska kiselina, elastin, kolagen), vitamini i oligoelementi. Tretmani ublažavaju bore na licu, vratu i dekolteu, vraćaju umornoj koži svežinu i jedrinu, zatežu je i hidriraju, odnosno postižu efekat vitalizacije i liftinga kože. Rade se mezoterapijskim pištoljem u više seansi, u zavisnosti od problema, 1x nedeljno, 1x u 2-4 nedelje ili ređe u terapiji održavanja. Ukoliko se metoda pravilno sprovodi, sam osećaj uboda iglice je neznatan a na koži se može pojaviti blago crvenilo i tačkasti tragovi od uboda koji se povlače za nekoliko sati.

Mezoterapijom može da se rešava i problem celulita, kao i lokalne masne naslage u predelu stomaka, pojasa, bedara, natkolenica, nadlaktica i podvaljka (tzv. lipoliza). Za tretmane celulita obično su dovoljna 1-4 tretmana na dve nedelje a za lipolizu 1-2 tretmana koji se rade 1x mesečno. U ovom slučaju mezoterapijski kokteli (koji sadrže lipolitike i preparate koji ubrzavaju metabolizam masti i razgradnju celulita) uvode se dublje pod kožu (od 4-13mm), a količina koktela zavisi od problema koji se tretira. Posle tretmana mogu se mestimično pojaviti hematomi koji se povlače za nekoliko dana, a od 4. dana posle tretmana radi pojačavanja efekta preporučuje se masaža tretirane regije.

Mezoterapijska procedura primenjuje se kod zdravih osoba,ne radi se pacijentima kod kojih postoji alergijska anamneza,oboljenje krvi,dijabetes,akutne infektivne bolesti i teža somatska patologija,i ne radi se tokom trudnoće i laktacije.

Proceduru sprovode lekari koji su prošli posebnu obuku za izvođenje tehnike mezoterapije.