Platelet-rich plasma (PRP)

PLAZMA OBOGAĆENA TROMBOCITIMA

Regenerativna medicina - nova rešenja protiv starenja kože i koštano-zglobnog sistema

Šta je plazma obogaćena trombocitima ili PRP ?

Plazma bogata trombocitima dobija se iz sopstvene krvi pacijenta. Plazma i trombociti su bogati faktorima rasta zajedno sa bioaktivnim proteinima koji su neophodni za započinjanje i ubrzavanje oporavka i regeneracije tkiva.

PRP je fiziološki proizvod dobijen iz pacijentove sopstvene krvi, stoga je i bez rizika za dobijanje prenosivih bolesti.

Tretman PRP-om zapravo predstavlja potenciranje prirodnih puteva zarastanja koji počinju aktivacijom trombocita, a kao rezultat dovodi do podmlađivanja kože u tretiranom području. Koža će povratiti tonus i biće elastičnija.

Proces uzimanja plazme obogaćene trombocitima

U dermatologiji i estetskoj medicini za lifting i regeneraciju kože lica, vrata i dekoltea.

Nastanak prvih bora se dešava zbog usporenog obnavljanja ćelija i površinskog isušivanja kože a ova metoda upravo deluje na to, da se ovaj proces značajno uspori i stimuliše kompletnu regeneraciju i sintezu novog kolagena.

Proces uzimanja plazme obogaćene trombocitima

Uspešno se koristi kod problema opadanja kose kada deluje na stimulaciju i obnavljanje folikula dlake .Pozitivne efekte ovom terapijom postižemo i kod muškog i ženskog pola. Broj tretmana je individualan po preporuci lekara.