Dobrodošli na sajt poliklinike Nada Diva. Pozovite nas i zakažite vaš termin!

Dermoskopija

Dermoskopija

je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda koja služi za pregled svih mladeža kao i svih drugih nejasnih promena na koži. Pregled se vrši specijalnim aparatom dermoskopom, koji lekarima omogućava znatno precizniji i dublji pregled mladeža nego što je to moguće samo "golim okom". Dermoskopski se zapažaju najranije i običnim pregledom nevidljive promene mladeža a koje se dešavaju duboko u koži. Aparat registruje i najmanje promene boje, strukture dubokih slojeva mladeža, kao i najranije promene krvnih sudova a što je od presudnog značaja za rano prepoznavanje malignog melanoma kože ali i drugih zloćudnih karcinoma kože. Ovako rano prepoznavanje malignih promena daje šansu pacijentu i za potpuno izlečenje.

Mladeži koji se obavezno pregledaju dermoskopski su tzv. atipični mladeži odnosno oni koji su promera većeg od 0,5cm, neravnih i češto nejasnih ivica, nepravilnog oblika i tamne ili nejednake boje. Dermoskopiji posebno podležu mladeži koji pokazuju neke od rizičnih znakova kao što su: nagao i brz rast, promena boje i oblika, svrab, bol, spontano krvarenje i pojava crvenog prstena oko samog mladeža.

Dermoskopiju je poželjno uraditi i kod onih promena koje nam klinički izgledaju "dobroćudno" jer uvid u dublje strukture kože omogućava i najranije prepoznavanje maligne izmene kada su one praktično i izlečive.

Kliknite da saznate više o mladežima i uklanjanju mladeža.

Zakažite pregled ili konsultacije
već danas!
Zakažite Vaš termin!
Copyright © Nada Diva | Design and Develpment by WebClass studio.